Cati romani (din totalul de europeni) au reședința permanenta in Marea Britanie?

In perioada pandemiei europenii nu au stat degeaba ci au aplicat masiv pentru reședința permanenta. După ieșirea din UE aceasta va echivala cu Indefinite leave to remain. Actualmente taxa guvernamentală pentru a aplica la ILR £2,389 de persoana. Noi cei care am aplicat prin canalul cetățeni UE ne-a costa £65 de persoana pt registration certificate și încă £65 pentru rezidenta permanenta. In ultimul an aceasta taxa a fost abolită deci a fost gratis sa aplici pentru ILR.

Tabelele de mai sus be arată ca peste 4 milioane de europeni au aplicat pentru reședința fie temporara fie permanenta, dintre care un număr record de 670,600 romani.

Doar mai bine de jumătate au obținut ILR ( reședința permanenta) ceilalți s-au mulțumit cu reședința temporara și promisiunea ca pot aplica pt permanenta in următorii ani.

In urma acordului încheiat între UK și EU va fi același tratament pt persoanele care vor sa emigreze in Canada sau UK. Viza de turist pe 6 luni după care ai nevoie de viza de lucru in urma unei oferte de munca.