Suntem aproape de finalul alegerilor parlamentare din Romania

UPDATE: ora României, 13:00

Cele 2 partide mari: PSD ȘI PNL, partidul reformator USR-PLUS și cele doua partide extremiste, unioniste: AUR și UDMR. Partidele lui Basescu și Ponta risca sa nu între in Parlament neavând 5% din voturi.

Ioan Bârna liderul USR e ambițios, și-a nominalizat deja colegul lider la Plus: Dacian Ciolos pt funcția de prim-ministru a condiție a alierii cu PNL. De asemenea a declarat ca nu se pune problema formarii unei alianțe cu AUR un partid extremist împotriva avortului și a altor valori liberale. Așadar nu va avea de ales decât sa guverneze alături de UDMR.

AUR reprezintă partidul surpriza a acestor alegeri. Moldovenii și dobrogenii din Romania și diaspora vreau unirea cu Moldova, și o conducere atipica ce ne aduce aminte de partidul comunist sau Partidul unionist al lui Vadim Tudor. Păcat ca evanghelicii romani nu s-au unit nici de aceasta data și nici măcar nu s-au prezentat la vot: ARN nu se regăsește pe nici un Clasament al partidelor ce au reprezentat ceva la aceste alegeri.

Ca va fi continua cu Orban sau va încerca din nou cu Ciolos, președintele Iohannis va conduce țara in același ritm lent, cu rânduiala ardeleneasca și nu fără USR-istii ultra liberali care cred ca salvează Romania prin acceptarea și promovarea homosexualității și a valorilor ateiste francofone. ( reprezentanții școlii franceze: Ciolos, Nicușor Dan, Clotilde Armand).

Eu previzionez ca nu se va schimba nimic major in conducerea politica actuala din Romania. Diaspora a fost și ea preocupata de shopping-ul de sărbători decât sa treacă pe la consulate doar un sfert de milion din cei peste 2 milioane de romani din diaspora cu drept de vot au votat. Remarcam doar ignoranta romanilor din țara, de a-și alege democratic conducătorii prin prezenta la vot extrem de slaba.