Masurile luate in Marea Britanie, Italia și Romania in următoarea perioada

Bitis Johnson prim-ministrul Marii Britanii s-a întors la lucru iar oamenii au înțeles mesajul greșit in dimineața zilei de 27 Aprilie șosele din țara erau mai aglomerate semn ca oamenii și-au pierdut răbdarea după 6 săptămâni de lockdown ( închidere a activității ).

In Romania președintele Klaus Johannis a declarat azi ca școlile din Romania nu se vor mai deschide in acest an școlar. Excepția este pentru anii terminali care vor merge la școala ultimele 10 zile ale anului școlar 2-11 Iunie 2020 in clase de numai 10 elevi, program redus de învățare nu de socializare. Bătrânii peste 65 de ani vor avea libertatea sa iasă afara din casa in doua intervale de timp: 7-11 și 19-22.

In Italia faza a doua de deschidere a activității a început azi in 27 Aprilie cu reîntoarcerea unor muncitori la fabrici. Cele exportatoare precum Fiat și-au redeschis porțile. Lunea viitoare, 4 Aprilie se redeschide traficul pentru vizitarea rudelor și reîntoarcerea la orașele in care persoanele își desfășoară activitatea, pe 18 mai se vor deschide magazinele cu articole neesențiale ( îmbrăcăminte); iar se spera in 1 Iunie sa se deschidă restauranturile, barurile.