Marea Britanie se schimba: De la David la Javid

In ultimii ani lucrurile au luat o turnura ciudata aici pe tărâmul britanic. De când David Cameron a renunțat la poziția de lider al executivului in urma eșecului campaniei sale de a sta in Uniunea europeană, la conducerea acestei tari au apărut figuri noi. Cu doi ani in urma scriam articolul: Un sadic(q) musulman noul primarul al Londrei.

Sadik Khan este un asiatic născut la Londra din imigranți pakistanezi. Astăzi istoria se repeta: Prim-ministra de azi Theresa May investește pe Sajid Javid in postura de ministru de interne tocmai poziția pe care dansa o ocupase înainte de a prelua șefia guvernului. Aceasta persoana e competentă, a avut o copilărie grea dar a manifestat înclinație spre economie și Leadership.Pe noi ne interesează însă implicațiile religioase ale acestei alegeri. Interesant ca deși d-nul Javid se declara musulman el declara asemenea primarului Londrei Sadik ca: “we should recognise that Christianity is the religion of our country”. Sa stam oare liniștiti cu aceasta declaratie?!

Aceasta aparenta delasare a liderilor vremii referitoare la problemele religioase interne se poate schimba oricând intr-o persecuție acerba împotriva creștinilor.

Sa pornim analiza noastră de la investirea in funcția de ministru al apărării in cabinetul romanesc a penticostalului beclenar: Gabriel Leș care a rezistat numai cateva luni in poziție. Suntem siguri ca in mentalitatea britanică acest ministru de interne își va duce la capăt mandatul.

Revenind la Mr Javid sa aflam mai multe despre Copilăria lui. Abdul Ghani Javid tatăl lui a ajuns in Anglia in 1961 la vârsta de 22 de ani. A crescut 4 copii cu fata luată tot din Pakistan. In Anglia el a muncit. Ult mai întâi deschizând un magazin de haine in Rochdale și apoi ca șofer de autobuz, unul din primii asiatici care sa conducă flota de autobuze ale Greater Manchester Company( Zona metropolitana Manchester). In copilărie Javid amintește de o întâmplare in care el s-a luat la bătaie cu un copil englez pentru ca la strigat “paki” o titulatura cu care se batjocoreau imigranți de origine pakistaneza. Domnul Isus ne cheamă atunci când suntem loviți pe un obraz sa întoarcem și celălat și nu sa ne luam la bătaie. Așadar d-ul Javid pune in practica tot perceptele islamice care îndeamnă la ura și răzbunare.

Membrii ai familiei mele actuale au ajuns in Marea Britanie acum 10 ani și declara ca lucrurile pe plan religios s-au schimbat in sens negativ. Cineva de la o biserica românească tot din Zona metropolitana Manchester mi-a povestit despre faptul ca de cateva ori serviciile lor bisericești au fost perturbate de radicali pakistanezi care i-au amenințat in cazul in care vor continua sa se întâlnească in acel loc. Marea Britanie a anului 2018 nu mai seamănă cu Cea care era cu cateva secole in urma trimitea misionari pe toate continentele ducand evanghelia lumii întregi.

Important este ca noi sa rămânem aproape de Domnul indiferent ce vremuri vor veni.