Evanghelicul Ioan Denes noul Ministru al Apelor și Pădurilor

Pentru a doua ora in istoria politica a României, vom avea in guvern un nou ministru evanghelic. După Beniamin Leș, reprezentant al PSD Satu Mare care a fost Ministru al Internelor pentru circa 6 luni la începutul anului 2017, și noul an 2018 se dovedește de bun augur prin nominalizarea la ministerul Apelor și Pădurilor ca ministru in guvernul Tudose al lui Ioan Denes, reprezentant al PSD Bistrita-Năsăud. Ioan Denes este din Beclean și este creștin penticostal. Familia Denes este una influenta atât in lumea politica locală dar implicată activ și in activitatea Bisericii Penticostale Sfânta Treime din Beclean a care-i noi clădiri a fost inaugurată in 11 Septembrie 2016 ( Foto 1)

Foto 1

Menționam ca primarul orașului Beclean , Nicolae Moldovan aflat in funcție din anul 2000,( Foto 3, sus stânga) este de asemenea penticostal și se afla la al treilea mandat de primar. Ministerul Apelor și Pădurilor nu este străin politicienilor din Bistrita-Năsăud acest post de ministru fiind ocupat și de Doina Pana, fosta profesoara de la Liceul Electrotehnic din Bistrita, și deputata in Parlamentul României.

La aflarea vestii nominalizării fratele Ioan Denes a declarat pe pagina personală de Facebook: “Cel mai greu lucru de obținut, în activitatea politică și administrativă, este încrederea cetățenilor și a colegilor alături de care îți desfășori activitatea. În toată activitatea mea, m-am ghidat după principiul de a nu înșela niciodată încrederea care mi-a fost acordată. Deoarece, în această seară, la propunerea colegilor, am fost propus să ocup funcția de Ministru al Apelor și Pădurilor, vreau să le mulțumesc tuturor și să îi asigur de faptul că, prioritatea mea este să gestionez acest domeniu în interesul românilor și al României. Vreau să fiu și voi fi partenerul tuturor celor care își doresc gestionarea corectă, durabilă și responsabilă a pădurilor și apelor țării. Doar a acestora! Domeniile, care intră în responsabilitatea ministerului, sunt resurse vitale pentru viitorul românilor și voi face tot ceea ce ține de mine să îl gestionăm în beneficiul viitoarelor generații. Apreciez munca, activitatea și rezultatele muncii doamnei Ministru Doina Pană și mă voi folosi de expertiza domniei sale pentru a asigura o administrare corectă a acestui domeniu important,inclusiv prin îmbunătățirea legislației. Acesta a fost mandatul încredințat de colegii mei, asta așteaptă românii de la mine și nu le voi înșela încrederea. Doamne ajută!” Ioan Denes.

Foto 2

Iată și alte comentarii din lumea evanghelica ca reactie a acestei nominalizări:

Foto 3

Luca Denes: ( Foto 3 jos) “Va fi pentru prima data cand un cetatean al orasului Beclean ajunge Ministru. Ma bucur enorm pt orasul Beclean. Beclenarii stiu sa fie uniti in orice vreme. Daca ei nu ar fi fost asa uniti, lucrurile cu siguranta ar fi stat altfel, atat pt oras cat si pt judet. Doar uniti se pot schimba lucrurile din bine in mai bine. Doamne ajuta!”

Lucian Oniga, președintele organizației de tineret evanghelic Peniel Romania: “Și uite așa seduce PSD electoratul evanghelic. Din păcate, celelalte partide au cam marginalizat pocăiții și au preferat să se lipsească de voturile lor. Prin urmare, lipsa educației civico-politice la evanghelici combinată cu seducția unora și oportunismul altora, naște situații de acest gen.”

Alin CRISTEA, redactor https://roevanghelica.wordpress.com recunoscut prin comentariile originale din mediul evanghelic: “Inca un evanghelic roman alaturi de mincinosi, hoti, agramati. Ce diferenta URIASA intre baptisti precum Petru Dugulescu in Parlament in anii 90 si penticostali in guvern in anii 2000.”